Studio foto Bucuresti: cum il alegi

  • by

Odată cu avântul luat de tehnologie, fotografia a devenit parte din viața noastră. Fie că vrem să imortalizăm momentele frumoase din viața noastră, să creăm amintiri de care să ne bucurăm și peste ani sau să ne facem pasiunea cunoscută tuturor – ca în cazul fotografiilor de produs – ori să oferim companiei o nouă identitate vizuală, așa cum se întâmplă cu fotografia corporate, e important să ne lăsăm pe mâinile specialiștilor care fac din fotografie o adevărată artă.

Însă dincolo de măiestria celui din spatele obiectivului, există un lucru care chiar nu poate fi trecut cu vederea dacă vrei ca fotografiile tale să fie perfecte: locul în care sunt realizate. Dacă ești în căutare de studio foto București pentru toate aceste tipuri de fotografie și nu numai, îți prezentăm mai jos la ce trebuie să te uiți pentru a face o alegere potrivită.

Studio foto Bucuresti: caracteristici esentiale

O ședință foto profesională implică multe resurse și necesită și timp. De la fotograf, la props, model – dacă e cazul –, costuri de închiriere și lista devine mult mai lungă dacă luăm în considerare toate aspectele. De aceea e important să te gândești de 2 ori înainte și să alegi o singură dată, pentru a fi sigur că rezultatul e exact acela pe care ți-l dorești.

Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi studioul foto:

1. Decorul

Nimic nu se compară cu pozele profesionale, făcute într-un studio foto de top. Decorul joacă un rol foarte important, pentru că prin el se creează emoție, se transmite conceptul creativ și se pune în valoare modelul sau produsul, după caz. Atunci când decorul este colorat, bine ales, și pozele vor fi de cea mai bună calitate. Și nu e vorba doar de cromatică, ci de întreaga compoziție care face fotografiile să fie de neuitat.

2. Versatilitatea

Fiecare dintre noi apelează la ședințe foto profesionale din diferite motive. Dacă ești în căutare de studio foto în București, atunci e obligatoriu să alegi un spațiu versatil, care răspunde nevoii tale. Indiferent că optezi pentru o ședință foto newborn, îți dorești să realizezi poze de produs pentru magazinul tău sau pur și simplu vrei să te răsfeți și alegi o ședință de lifestyle sau câteva poze tip portret, e important ca spațiul unde alegi să faci ședința foto să fie potrivit. De aceea, versatilitatea e un must.

3. Props-urile

Tematica unei ședințe foto este stabilită odată cu ședința. Însă niciodată cadrul pentru a realiza fotografii nu este complet fără props-urile necesare. Acestea, deși sunt doar elemente ajutătoare, au rolul de a pune produsul sau modelul în valoare. În acest fel, te asiguri că atenția rămâne exact asupra a ceea ce îți dorești și, în plus, creezi un efect vizual plăcut. Props-urile bine alese vor face din fotografiile profesionale un material de care chiar să te mândrești, fie că ești clientul final sau un fotograf dornic să adauge noi concepte creative în portofoliu.

4. echipamentul

Ca în orice domeniu, echipamentele utilizate influențează calitatea rezultatului final. Cu cât acestea sunt mai performante și variate (adică răspund unui număr mare de necesități), cu atât cresc șansele ca produsul final, în acest caz, fotografia, să fie unul la standarde ridicate. Acesta e unul dintre motivele pentru care echipamentul disponibil într-un studio foto nu este de neglijat. În plus, este mai simplu și pentru fotograf, pentru că nu trebuie să mai transporte și să piardă timp apoi montând echipamentul necesar în locație.

5. Accesibilitatea

Degeaba ai găsit studioul perfect, dacă este în partea cealaltă a țării. Dacă ești în căutare de studio foto București, locația este foarte importantă. În funcție de aceasta, estimezi timpul necesar pentru a ajunge acolo, cât de simplu e de găsit pentru model, dacă ședința foto necesită și un model, și cât timp trebuie să dedici unei singure ședințe foto, luând în calcul și traficul. Practic, accesibilitatea devine un factor cheie atunci când iei această decizie, pentru că influențează programul tău pentru întreaga zi.

6. Flexibilitatea programarilor

OK, ai găsit studioul potrivit, dar ce faci dacă nu este disponibil în intervalul pe care tu ți-l dorești? Atunci când vine vorba de programarea unei ședințe foto, există mai mulți factori decizionali: timpul de care ai nevoie pentru a face toate pozele, disponibilitatea fotografului, timpul necesar de prelucrare, momentul la care ai nevoie de poze și lista poate continua. Pentru a scăpa de toate aceste griji, trebuie să găsești o locație care răspunde nevoilor tale și se poate adapta cerințelor de program.

7. Costurile

Diferența dintre investiție și cheltuială poate fi foarte mică și ușor de trecut cu vederea de foarte multe ori. Atunci când găsești o locație care răspunde nevoilor tale și în care pare că dorințele tale pot deveni realitate sub forma celor mai frumoase poze, e posibil ca și un preț mare să ți se pară acceptabil. Însă dacă ești în căutare de a închiria un studio foto în București, ai grijă ca alegerea ta să se încadreze în bugetul stabilit și să îți ofere, în același timp, rezultatele pe care ți le dorești.

Poze profesionale pentru orice ocazie in studio foto Bucuresti

Acum, că știi la ce trebuie să te uiți când alegi studioul foto pentru următoarea ședință, nu rămâne decât să te hotărăști când să o programezi!

Fie că vrei să faci fotografii de produs, să adaugi poze noi pe site pentru magazinul tău online, să îți programezi propria ședință foto tip portret ori urmează un eveniment important în viața ta, cum ar fi apariția unui copil sau o lodognă, The Art place este locul potrivit pentru ședința foto pe care o dorești.

Putem adapta și reorganiza spațiul în funcție de specificul ședinței foto. În plus, aici găsești și o zonă dedicată pentru make-up și cabine de probă, pentru a te pregăti pe deplin pentru fiecare cadru pe care îl vei trage în studioul nostru.

Noi am pregătit echipamentele de ultimă generație, tu trebuie doar să vii cu conceptul creativ și ideile tale prind viață sub forma fotografiilor profesionale într-un spațiu modern și chic.

Hai să descoperi The Art place: programează o ședință foto sau solicită o vizită în locație!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *